BUTIKKEN


Her er der en salgsudstilling af Galschiøts skulpturer, samt bronze- og sølvsmykker, alle støbt på værkstedet, så her er muligheden for at købe en helt unik gave. Priserne varierer fra 250 kr. til mange tusinde kroner. Desuden kan man erhverve sig og se eksemplarer af Galschiøts store serie af kobber-krystalglas.
Mange tror, at Galschiøt kun laver store internationale happeninger, men hvad mange ikke ved er, at han også laver en lang række mindre skulpturer. Han har en passion for at skabe små skulpturer af beklædningsgenstande i kobber. Galschiøt fortæller om disse skulpturer:

"Jeg forsøger at lade tøjet have sin egen udstråling, men med kroppens aftryk som en væsentlig del af skulpturen. I mange af mine skulpturer arbejder jeg med tomrummet som en vigtig del af oplevelsen. Ved at tømme mine beklædningsskulpturer for menneskeligt indhold, udfordrer jeg tilskuernes egen forestillingsevne."

Købsanbefaling fra Bruun Rasmussens Kunstauktioner No. 94.
(www.bruun-rasmussen.dk)

Jens Galschiøt er født 1954 i Frederikssund, er gift og har tre børn. Han er uddannet i 1978 som klejnsmed på Lindøværftet og selvlært sølvsmed og skulptør. Han bosætter sig i Odense i 1973, og i 1985 åbner han sit 2000 m2 store atelie, som udover bronzestøberi og værksted også indeholder galleri og skulpturpark.
Han udtrykker sig for det meste i naturalistiske og organiske former og er under indflydelse af den spanske arkitekt Antoni Gaudí og jugendtidens halv-okulte organiske stilarter. I mange af hans skulpturer arbejder han med tomrummet som en vigtig del af oplevelsen, og ved at tømme beklædnings-skulpturer for menneskeligt indhold udfordres tilskuernes fantasi til at udfylde tomrummet med billeder fra deres eget liv. Hvis det lykkedes kunstneren at få hans skulpturer og den menneskelige fantasi til at arbejde sammen, har han opnået hvad han vil.
Jens Galschiøt kan betegnes som en af senmodernitetens største internationale danske kunstner (efter 1980), og hans kunstneriske produktion spænder vidt, fra smykker og små fine skulpturer til enorme politisk betonede skulpturer. Han er nok en af de mest kendte og omtalte danske kunstnere i udlandet, hvor opmærksomheden om hans værker spænder fra Hong Kong til Brasilien, Mexico, Berlin, Spanien, USA m.fl. Galschiøt arbejder udover beklædningsskulpturer også med happenings, der på internationalt plan sætter fokus på verdens ubalance. Der kan bl.a. nævnes "Den indre Svinehund" fra 1993, hvor der blev stillet skulpturer op i 20 europæiske byer, for at minde os om at humanismen er en tynd skal over naturen i os selv, og at der altid skal kæmpes for at bevare og udbygge humanismens resultater. "Skamstøtten" som symboliserer undertrykkelse af menneskerettigheder, der første gang blev opstillet i Hong Kong i 1997.
Galschiøt store fascination af beklædningsgenstande førte til et samarbejde med de nu afdøde modeskabere Erik Mortensen og Jean Voigt. I 1990 blev 'Ringbærerens jakke', også kaldet 'Frodos jakke', skabt i forbindelse med Dronning Margrethes 50 års fødselsdag. Gaven var bestilt af Beklædnings-industriens Brancheforening og er opstillet i Marselisborg Slotspark i Århus.Derudover sættes BR anbefaling ind.
Galleri Galschiøt - Banevænget 22 5270 Odense N - Gratis Entré - Åbningstider Man-Fre: 9.00-17.00 Søn:12.00-16.00 Lør- og Helligdage: Lukket - Tlf: 6618 4058 - mail: aidoh@aidoh.dk