HAVEN |INDGANGEN

SKULPTURPARKEN


I skulpturparken og i områderne omkring værkstedet kan man nyde en lille tur i det grønne og se mange af Galschiøts større skulpturer. Parken ligger direkte op til galleriet og fungerer som rekreationsområde.
Om sommeren er der opstillet små cafeborde og stole, så man kan sidde og nyde vejret, parken og hinanden.
I parken og på gårdspladsen udskiftes udstillingerne konstant, men der vil normalt være 30-40 skulpturer opstillet. Man kan eksempelvis se de to tons af Berlinmuren, som Galschiøt fik af Berlins overborgmester i 1989, "Min indre svinehund", den 8 meter høje skamstøtte, "Hjemløse-skulpturerne", "Hungermarchen" og en hel del H.C. Andersen-skulpturer.
På de tilstødende bygninger, der rummer en Tv-station, et pilefletterværksted og støberiskolen, er der på tagene monteret hundredvis af børnehænder fra kunstinstallationen "Hænder af sten", samt en stor masaikvinde og en korsfæstet, gravid teenager ("I guds navn"). På bygningens vægge er der et stort vægmaleri på 10 x 3 meter fra den mexicanske maler Gostavo Peron, der malede billedet som en kommentar til globaliseringen set fra den tredje verden. Maleriet blev til under kulturfestivallen "Image of the World" i 2000
Skulpturparken bliver konstant udbygget, og vi er ved at etablere en del vandkunst på området og planlægger at lave en del af parken om med et særligt fokus på H.C. Andersen.
Galleri Galschiøt - Banevænget 22 5270 Odense N - Gratis Entré - Åbningstider Man-Fre: 9.00-17.00 Søn:12.00-16.00 Lør- og Helligdage: Lukket - Tlf: 6618 4058 - mail: aidoh@aidoh.dk